Kdo píše?

Moje fotka
Vítejte na mém blogu, jsem Monika, máma dvou malých dětí. Po letech strávených ve světových metropolích (Londýn, NY, Praha) jsem se nedávno vrátila ke svým kořenům na malé valašské město a před sebou mám velmi akční věci - po 5 letech konec mateřské, nová pracovní role, stavba domu a jeho zařizování, děti, co mi rostou před očima. U nás se stále něco děje! Tento blog bude "ze života", sama jsem moc zvědavá co všechno se tu objeví. Baví mě kosmetika, vše kolem jídla, vše o bydlení, vše o dětech, design, foto a já nevím co ještě:)

sobota 11. ledna 2014

Vánoce 2013

...sice jsou už skoro 3 týdny za námi, ale blog mám až teď:)

Letos jsem dostala samé jistoty, žádné "nečekané" překvapení. Využila jsem podzimní cesty mého manžela do US a sepsala wish list. Ohledně Vánoc je můj manžel opravdu velkorysý a moje přání se splnila úplně všechna.


Paleta stínů Urban Decay Naked 2 - kdo ji nemá nebo alespoň by si ji nepřál ať zvedne ruku:) Ještě k ní plánuji dokoupit UD eyeshadow primer potion a bude to dokonalé. K této sadě je jako bonus přibalen lesk na rty.
Péče o pleť Clinique 3-step zahrnující čistící mýdlo, pleťovou vodu a hydratační krém. Tuto sadu používám s přestávkami několik let a vždy se k ní vracím, protože mi vyhovuje. Toto balení by mi mělo vydržet asi tak rok, péče by se měla používat 2x denně, ale já někdy nestíhám, občas vynechám. 
Jako bonus od Clinique opět lesk na rty Long last glosswear - Air kiss. Zkoušela jsem a je to opravdu držák.
 Parfém Chanel Allure tak ten jsem si přála asi nejvíc. Vůni znám velmi důvěrně, je luxusní, výrazná, dlouho vydrží, sama na sobě ji stále cítím, flakon má dokonalý, jednoduchý, čistý design. Když mi bylo něco málo přes dvacet, nosila ji moje šéfová, tenkrát se mi líbila, ale sama bych ji nechtěla, připadala jsem si na ni moc mladá. Teď je mi o patnáct let víc a opravdu hodně jsem po ní toužila - aha, stárnu.
Shodou okolností jsem kolem Vánoc viděla film o Coco Chanel s mou oblíbenou Audrey Tautou v hlavní roli, film doporučuji, moc se mi líbil. Coco Chanel byla opravdu inspirativní žena, její styl je tak nadčasový.


Dále něco do mé sbírky kuchařek. Ditu P. sleduji od dob, kdy šéfovala časopisu Apetit. Knihu jsem nejdřív ani nechtěla (mám přece hromadu starých Apetitů), ale moc se mi líbila její cooking show v TV a za kuchařku jsem moc ráda. Romana Vaňka jsem měla tu čest poznat osobně v jeho kuchařském studiu, je moc příjemný a i jeho kuchařky Klenoty.... jsou skvělé. Kulinaria Čína je trochu výstřel vedle, asi moc nevyužiji k vaření, ale je tam spousta pěkných fotek a zajímavých informací, spíše k cestovním účelům, čím je který čínský region specifický. 



Ještě jsem zapomněla vyfotit flanelové pyžamo a tílko od Victoria Secret, které mi také udělalo velkou radost. 





 



3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, omylem jsem vymazala dotaz (začátečnické mouchy) Vaněk má ještě další dvě kuchařky Kouzlo kuchyně Čech a Moravy a Poklady české kuchyně, všechny jsou zpracovány stejně precizně, mění se jen recepty, já myslím, že za to stojí všechny. I když jsou to klasické české recepty, tak některé přece jen neznám nebo nevím jak se přesně dělají. Já doporučuju všechny.

      Vymazat
  2. Kucharku mám taky a taky ty české klenoty (ty jsem dostala od nastávajícího :D to je hrozné označení :D)

    Jinak máš moc hodného manžela, je hezké, že Ti takhle splnil všechna přání ;)

    Na moje dárečky se můžeš podívat tady: Vánoční dárky

    A.

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Podobné články