Kdo píše?

Moje fotka
Vítejte na mém blogu, jsem Monika, máma dvou malých dětí. Po letech strávených ve světových metropolích (Londýn, NY, Praha) jsem se nedávno vrátila ke svým kořenům na malé valašské město a před sebou mám velmi akční věci - po 5 letech konec mateřské, nová pracovní role, stavba domu a jeho zařizování, děti, co mi rostou před očima. U nás se stále něco děje! Tento blog bude "ze života", sama jsem moc zvědavá co všechno se tu objeví. Baví mě kosmetika, vše kolem jídla, vše o bydlení, vše o dětech, design, foto a já nevím co ještě:)

pondělí 10. února 2014

London & me

10 dnů v Londýně bez dětí a bez manžela? Ano, prosím, beru! 

 

Tak tuto terapii jsem si dopřála před pár dny. Londýn je moje srdeční záležitost. Kromě toho, že jsem zde strávila 2 roky života, díky sestře, která se tam usadila, mám své zázemí a dopřávám si ho cca 1x za půl roku. Kromě sestry tam mám také nově malou Evropanku. Jak jinak nazvat děťátko, které na rozdíl od zbytku naší rodiny má českou mámu, tátu ze země galského kohouta a žije v Británii. Takže hotová Evropská unie:) Docela jí závidím automatickou znalost rovnou dvou světových jazyků, to se jí musí nechat.


Můj poslední londýnský pobyt utekl rychle, většinou svůj čas trávím něčím, co v anglické terminologii dokonale vystihuje sousloví "shop till you drop", čili nakupuji do zmrtvení. Tentokrát díky malé Evropance (jmenuje se samozřejmě jinak) jsem plnila také funkci novopečené tety, povětšinou ječícího uzlíčku, zopákla jsem si pár úkonů a pocitů, které se díky mým odrostlejším dětem už nadobro vytratily z čerstvé paměti a opětovně se utvrdila v tom, že další takový uzlíček už opravdu, ale opravdu ne v naší domácnosti. Nové miminko je poměrně nespavec, během dne zamhouří očka maximálně na preventivní půlhoďku, či v kočárku možná i déle, ale běda jakmile by někdo se spícím nemluvnětem chtěl zajít např. na horkou čokoládu do italské kavárny, nebo na makronky do francouzské patisserie! Ne ne, pěkně stále v poklusu, kolečka se musí točit, jinak se nespí. 

Zpět k Londýnu, pro mě věčný zdroj inspirace, nákupů, window shoppingu, čili očumování regálů a výloh, přece jen doma peníze vidlema nepřehazujeme:) Miluju toto město, jeho historii, jeho mišmaš všech možných národností, náboženství, jazyků, stylů, je to prostě velký svět, pořád je co objevovat, pozorovat, nakupovat, hledat něco, co v naší malé zemi nikdy nebylo a ani nikdy nebude.

Koláž vznikla během mé poslední návštěvy, běžně v Londýně nefotím (etapu Buckingham palace - Tower Bridge - Kensington Palace mám již úspěšně za sebou) a do nákupního centra se s foťákem opravdu netahám, ale tentokrát jsem mj chtěla nafotit materiál pro své budoucí články, k tomu, co bych o Londýně chtěla povědět. Takže koho Londýn taky baví, sledujte mé další posty, budu teď trochu tématická, ale témata jsou velmi různorodá:)

Kousek Londýna jsem si přivezla s sebou, takže až se vyčerpám (snad se podaří články sekat rychleji než dosud), ráda tento kousek věnuju některé ze svých čtenářek ve formě GA. Vzhledem k tomu, že jsem nová a neprovařená, je velká šance, že výherkyní budeš právě ty:) 









4 komentáře:

  1. Londýn miluju, moje nejoblíbenější evropské město :) miluju jak je moderní a pak zajdeš za roh a tam staré cihlové domy :) jednou bych tam chtěla žít, i kdyby jen na pár let a doufám, že se tam brzy zase podívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi tvůj kosmetický nákup, ale nemohu přijít na to, co se skrývá za tajemnou skleněnou lahvičkou vpravo nahoře, vypadá to trochu jako Patyka...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, Patyka, výborný postřeh! Můj kosmetický úlovek to není, to jsem jen ségře vybrakovala skříňku:) chystám se o tomto produktu napsat více.

      Vymazat
    2. Tak to se moc těším na recenzi :)

      Vymazat

LinkWithin

Podobné články