Kdo píše?

Moje fotka
Vítejte na mém blogu, jsem Monika, máma dvou malých dětí. Po letech strávených ve světových metropolích (Londýn, NY, Praha) jsem se nedávno vrátila ke svým kořenům na malé valašské město a před sebou mám velmi akční věci - po 5 letech konec mateřské, nová pracovní role, stavba domu a jeho zařizování, děti, co mi rostou před očima. U nás se stále něco děje! Tento blog bude "ze života", sama jsem moc zvědavá co všechno se tu objeví. Baví mě kosmetika, vše kolem jídla, vše o bydlení, vše o dětech, design, foto a já nevím co ještě:)

pondělí 3. února 2014

5 best parfémů ever....podle mého


Muj prvni parfem byla Samsara od Guerlain. Nejsem impulzivni nakupujici, takze nakupu predchazel peclivy vyber. Vune to byla krasna, ale kratce pote, co jsem si ji slavnostne prinesla domu a zacala pouzivat, jsem si uvedomila, ze ve vyberu byla chyba. Bylo mi neco pres 20 a potrebovala jsem vuni na bezne denni noseni. Samsara byla tezka, orientalni vune a na mladou holku to byla docela sila.


Od te doby hledam ten MUJ parfem a dnes bych chtela predstavit ty nej nej, ktere jsem kdy měla a i kdyz to nejsou ty nejposlednejsi novinky, stale se prodavaji. Jak jsem tak hledala fotky, divala jsem se na jejich recenze, kde vetsinou ziskavaji plny pocet bodu. Kdyz jsem vloni psala svemu muzi vanocni wish list, chtela jsem Chanel Allure, o tom jsem jiz psala. Pokud by z nejakeho duvodu nemohl tento parfem najit (zname chlapy), pro jistotu jsem pripsala na seznam tyto parfemy s komentarem: muzes mi je klidne kupovat do konce zivota, nebudu se zlobit:)

U parfemu u me neni dulezita jen vune, bavi me design a tak muj dokonaly parfem ma take krasny flakon, pricemz plati: v jednoduchosti je krasa. Flakon je pro me takove male umelecke dilo a ja se rada obklopuju krasnymi vecmi. Cim je parfem vetsi, tim flakon vic vynikne. Po dopotrebovani parfemu mi trha srdce flakonek vyhodit, ale nejsem stradatelka nepotrebnych veci, takze musi jit a je nahrazen novym. Parfemy vlastnim max 3 kusy najednou, nerada jich stridam vice. Pokud se stane, ze dostanu parfem, ktery mi nesedi, venuji ho tomu, komu bude delat radost.
5 best parfemu ever
Nahore zleva R. Lauren, Lancome. Dole zleva Gucci, Guerlain, Chanel

Guerlain L'Instant de Guerlainje velmi kvalitni, intenzivni, vune je sladsi, kvetinova. Kdyz jsem si clanek pripravovala, vsechny vune, ktere aktualne nemam doma, jsem si nasla a znovu precichala, jestli opravdu jsou tak vyjimecne. Tento jsem si nastrikala na papirovy tester a po prichodu domu jsem papirek nechala lezet na skrince. K memu prekvapeni toto stacilo k provoneni cele mensi mistnosti. 

Ralph Lauren Romance - tento parfem jsem dostala jako necekany darek a byla to 100% trefa do cerneho. Vune je cista, elegantni, podtony ma korenene, neomrzi a dlouho vydrzi. Flakonek je stejne tak jako vune cisty a elegantni z tlusteho skla, takovy je muj ideal.

Gucci Eau de Parfum II – parfem jsem bohuzel na precichnuti nesehnala, ale kamarádka Eva ho popsala moc pekne, vybocoval z rady a tak ho davam do sve TOP 5. 

Lancome La Vie Est Belle -  taky krasna, zenska vune v nadhernem flakonku. Nove se prodava i ve verzi Legere, ta by mela byt vice kvetinova. Za me original je original. Zaujalo me, ze napr. na parfums.cz ma nadprumerne mnozstvi recenzi nadsenych fanynek. Ja se k nim tedy pridavam. 
A ktery parfem je ten nejlepsi? Rika se, ze nejnovejsi laska je ta nejintenzivnejsi, takze ta moje se jmenuje Chanel Allure.


Jednu vuni mam jako Cerneho Petra. Je to Jil Sander Sun, prodava se pokud vim jen jako toaletni voda, flakon ma spise osklivy, zatim jsem si ho nikdy nekoupila, vzdy si rikam, ze je skoda kupovat vylozene letni vuni, kdyz sezona je tak kratka. Leta ho ale v parfumerkach obdivuju a jednou si ho urcite i koupim! Vune je to docela zvlastni, ale nezamenitelna.





 

Jaka by byla vase top 5 nebo treba jen jednicka ve vunich? Jak to mate s flakonkama vy, vybirate i podle nich? A omlouvam se za chybejici diakritiku, mela jsem pujceny notebook bez cestiny.







4 komentáře:

  1. Před nedávnem jsem se totálně zamilovala do flakonku ke Killer Queen od Katy Perry, bohužel, ta vůně mi vůbec nesedla. Já mám asi nějakej divnej čich, ale nejsem schopná vůně moc rozlišovat, obvykle cítím jen alkohol, ale když už se mi nějaká líbí, tak se do ní obvykle hodně zamiluju :D První láska byla City Rush od Avonu, která mi po roce už ale vůbec nevoní, teď naopak jsem hodně zamilovaná do Guerlaina - Aqua Alegoria s pivoňkou a úžasné přeslazené Fair City Lights od Oriflame (tu ale bohužel nevlastním). Pořád ale tu !svou! vůni hledám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Barčo, pro mě je Guerlain špičkou ve světě parfémů. Ty Aqua Alegorie jsou taky moc příjemné, hlavně v létě. A pokud máš ráda přeslazené parfémy, mám pro tebe jeden tip: Thierry Mugler - Angel. Já jsem taky hledala svou vůni a našla jsem jich hned 6:)

    OdpovědětVymazat
  3. Růžový Gucci už mi dochází, na dně je pár posledních kapek:-( Chci se pak poohlédnout po novém parfémku, takže díky za tipy! Lákají mě parfémy značky Guerlain, protože je zatím vůbec neznám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to o moc přicházíš, když tak mi pak napiš jak dopadly u tebe.

      Vymazat

LinkWithin

Podobné články